Meny Stäng

Vision

Om du undrar vad som hände med tidigare fackförbundet SKTF så finns det faktiskt fortfarande. Anledningen är att SKTF bytt namn, och numera heter Vision. Vision är dock fortfarande exakt samma fackförbund som tidigare, och organiserar precis som SKTF kommunalarbetare och dem som arbetar inom Svenska Kyrkan och olika ekumeniska organisationer.

Idag har Vision en bred skara av medlemmar, från chefer till ingenjörer till präster, tandsköterskor, socialsekreterare och många andra. Totalt har man ca. 160 000 medlemmar. Man erbjuder förutom den vanliga, traditionella fackliga verksamheten även en rad andra bra medlemsförmåner hos dem, som t.ex. en speciell inkomstförsäkring, karriärhjälp och så vidare. Vision kan därför faktiskt sägas vara ett fackförbund utan det vanliga, men givetvis fungerar man precis som alla andra fack också. Det som idag är Vision har nämligen funnits ända sedan år 1936. Man är även medlem i TCO, som många andra fackförbund, och ger ut en egen tidning för medlemmarna. 

Är du kommunalt eller kyrkligt eller ekumeniskt anställd, är därför Vision förmodligen ett av de allra bästa fackförbunden för dig! Besök Vision´s hemsida: vision.se